Viime vuosina on kirjoiteltu ja puhuttu vainka kuinka hedelmöitysjutuista ja sen moraalillisuudesta. Noh, vaikka minä näitä kannatan, niin tällä kertaa en aio tähän tällä kertaa sen enempää puuttua, vaan siirryn vielä "kamalampaan" aiheeseen: munasolun luovutus! Iik, nyt se kirjoitettiin! IIK!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Hah, ja kylläpä vaan. Elämäni suuri pettymys ei ole ulkonäköni, ei oudot treffikumppanini, tai moni muukaan asia, vaan se, etten ajoissa hoksannut myydä munasolujani. Ja entäs sitten..? Niin, kumma juttu, että sperman luovutus on ok ja siihen kannustetaan, mutta munasoluasiasta ei voi hiiskahtaakaan

 Ja miksi ihmeessä? No minäpä hiiskahdan. Eli tässä muutama puoltava seikka:

  1. maailmassa on paljon pareja, jotka haluaisivat lapsen. Jos voin tehdä hyvän teon, jonkun lapsettoman pariskunnan onnelliseksi luovutamalla munasoluja, joita itse en käytä, niin eikö se vaan ole hyvä juttu!

  2. Parempi luovuttaa munasoluja niitä tavitseville, kuin huuhdella niitä x määrä vuodessa pytystä alas. Mitä tuhlausta

  3. Sitä paitsi, vähemmän kypsiä sillä hetkellä, sitä pienempi mahdollisus itsellä tulla yllätysraskaaksi (ainakin noin logiikan mukaan)

  4. Suomessa tämä toiminta on melko kulukorvausperusteista, eli vain kulut maksetaan. Tämä on typerää, sillä munasoluja on vähän, ja jos suhteutettaisiin siittiösolujen määrään/ hinta. Niin, tiedämmehän, että harvinaisemmat maksavat enemmän... Joissain maissa tämä harvinaisuus on huomattu ja on arvossaan, eli emme ole vain lypsynautoja. Näissä maissa luovutuksesta saa ihan kivat rahat. Ja jos ajattelee, että myisi näitä vaikka lukion keston ajan (3 x 12 à 36 kpl), ja/ tai ylästeenkin (noin toinen mokoma päälle), niin jo olisi siinä hyvät opintorahat kasassa! Hyvänä puolena jälleen esim.:

    1. Voi keskittyä syvemmin opiskeluun (omaksi eduksi, myöhemmin toisten eduksi). Tai voisin vaikka toimia kannattavasti työharjoittelussa omalla alalla (ansaita kokemusta), mikä tulevaisuudessa auttaa työn saantiin

    2. Joku työtön voi tehdä sen työn, jonka opiskellessa olisin rahaa ansaitakseni häneltä vienyt (taas hyvä työ)

    3. En joutuisi opintovelkaelämään, eli voisin kuluttaa normaalisti, mikä taas kehittää taloutta ja hyvinvointia (ja TAAS yksi hyvä syy)

    4. Hyvällä tuurilla voisin vielä hankkia asunnonkin.

    5. Opintotukilautakunta olisi tytyväinen, kun olisi yksi suu vähemän valtion kassasta ruokittavana (valtio tyytyväinen, veronmaksajat tyytyväisempiä)

    6. Voi samalla tehdä vaikka vapaaehtoistyötä esim. vanhusten parissa, kun talous on paremmalla jamalla. (yhteiskunta tyytyväinen)
  5. Niin, ja moraalisesti parempi ansaintakeino kuin moni muu.

  6. Lisäksi, jotta pysyy myyntikunnossa, on pysyttävä terveenä, eli oltava seksuaalisesti vastuullisempi. Kuka nyt hyvää kauppatavaraa haluaisi pilata;)

No, oliko niin kamalaa? Ei laisinkaan. Listaa voisi vielä jatkaa, mutta eikös tässä nyt joitain syitä jo:)